30 Kasım 2016 Çarşamba

Ping,Traceroute hakkında bir kaç bilgi

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Ping, Traceroute gibi konuları anlatacağım

Ping Nedir?
Ping, 1983 yılında Mike Muus tarafından yazılan bir program olup, bilgisayarınızdan çıkan bir verinin karşıdaki sunucuya iletilme süresini gösterir.

Günlük hayattan örnek verirsek daha kolay kavranacaktır. Örneğin silahlı online bir oyun oynuyorsunuz ve ateş ettiğinizde silahınızdan çıkan mermi bir veri haline dönüştürülüp sunucuya iletilir. Bu iletilme süresi ping olarak adlandırılır. Yani eğer Ping süreniz 50ms ise bu mermi 50 milisaniye sonra ateş ettiğiniz yerde olacak anlamına gelmektedir. Ancak bu süre artarsa ateş ettiğiniz adam veya canlı örneğin Ping’iniz 150ms’e çıktığında 150 milisaniye sonra demek olacaktır ve buda ıskalamanıza sebep olacaktır.

Nasıl Ping Atılır?
CMD ye girip Ping web sitesi yazmanız yeterlidir.



Traceroute Nedir?
Traceroute kavramı İngilizce "Trace" ve "Route" kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. Trace kelimesi Türkçe’ de "İzlemek", Route kelimesi ise "Rota, Yol" anlamına gelmektedir.
Trace Route Türkçe’ de "Rota yada Yol izlemek" anlamına gelmektedir.

Traceroute; İp paketleri hedefe gönderildikten sonra hedefe varana kadar çeşitli ağ cihazları üzerinden geçerler, ip paketinin hedefe varana kadar üzerinden geçtiği ağ cihazlarını görmemizi sağlayarak, ip paketinin takibine imkan sağlayan bir bilgisayar programıdır.
Traceroute 1987'de Van Jacobson tarafından yazılmıştır. Network TCP/IP içinde kullanılan bir sorgulama komutudur. IPv6 desteği (traceroute6) vardır.

Tracert komutu, paketlerinizi bilgisayarınızdan hedefe göndermede kullanılan IP yönlendiricileri serisini ve her atlamada bunun için geçen süreyi görüntüler. Paketler hedefe gönderilemiyorsa, tracert komutu, paketlerinizi başarıyla ileten son yönlendiriciyi görüntüler.
Traceroute aracı tüm Unix, Linux ve benzeri işletim sistemlerinde bulunur. Microsoft Windows tabanlı işletim sistemlerinde tracert, traceroute ile aynı fonksiyonlara sahiptir.

Tracert Komutu Nasıl Kullanılır?
CMD ye girip tracert web sitesi yazılması yeterlidir.













0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *