Virtualbox İle Pardus Kurulumu

Virtualbox üzerine TÜBİTAK tarafından geliştirilen Pardus'un kurulumunu göstereceğim.

Virtualbox ile Windows XP Kurulumu

Virtualbox üzerine Windows XP kurulumunu anlatacağım

Microsoft Word İle Google Documents Arasındaki Farklar

Sizlere Microsoft Word ile Google Documents arasındaki farkları anlatacağım

Pardus(Linux) ile Windows Arasındaki Farklar

Pardus(Linux) ile Windows arasındaki farkları anlatacağım

Linux'un Avantajları ve Dezavantajları

Linux'un avantajları ve dezavantajlarını anlatacağım

26 Ekim 2016 Çarşamba

Microsoft Word İle Google Documents Arasındaki Farklar

Bugün sizlere Microsoft Word İle Google Documents Arasındaki Farkları Anlatacağım.



Google Documents
Microsoft Word





Online bir uygulamadır. Kurulum gerektirmez

Kurulum gerektirir
Online bir servis olduğu için dosyayı bir yere yüklemeniz gerekmez. İstediğiniz kişilerle rahatça paylaşabilirsiniz

Dosyayı paylaşmak için eposta vb. servisleri kullanmanız gerekir.
Doküman açık olan kişilerle sohbet edebilirsiniz.

Word ise böyle bir özellik yoktur.
Online bir servis olduğu için dokümana anında müdahale edebilirsiniz. Kimin ne değiştirdiği sistemde gözükür.

Sadece kurulu olduğu bilgisayarda değişik yapılabilir. Diğer kişilerin değişiklik yapması için dosyayı paylaşmak gerekir.
Kaydetme tuşu yoktur. Her yaptığınız işlemden sonra doküman otomatik olarak kaydedilir.

Kaydetme tuşu vardır. Kullanıcı istediği zaman kaydeder.
İnternetin olmadığı yerlerde çalışmaz. Eklenti ile çevrimdışı çalışabiliyor.

Bilgisayarınızda kurulu olması yeterlidir. İnternet gerektirmez.
Eklenti ekleyerek programınızı daha iyi bir konuma çıkarabilirsiniz.
Word’de bildiğim kadarıyla böyle bir özellik yok.

Google Dokümanı Word’e çevrilebilir.

Word’de böyle bir özellik yoktur.


Umarım işine yarayacak bilgi doküman olmuştur. Görüşlerinizi yorum olarak bildirebilirsiniz.


23 Ekim 2016 Pazar

Bulut Ofis Uygulamalarının Avantajları

Ben bu yazımda sizlere Google Documents i anlatacağım


                                         
Google Documents (Google Dokümanlar), ücretsiz ve web tabanlı olarak çalışan, içerisinde dokümanlar yada Excel formatında dosyaların düzenlenip, oluşturulabildiği bir sanal ofistir. Google Documents internet tarayıcısı yardımıyla ulaşılabilir.

Google Documents kullanıcıları, kendi hesapları içerisinde dosya ve dokümanlar oluşturabiliyor, tablolar hazırlayabiliyor ve istediği takdirde hazırlamış oldukları bu dokümanları dışa aktararak diğer ofis yazılımlarıyla görüntüleyebiliyorlar. Örneğin, Google Documents içerisinde oluşturduğunuz bir dokümanı dışarıya aldığınızda Microsoft Office veya OpenOffice gibi yazılımlarla da görüntüleyebiliyorsunuz.

Tasarım açısından birçok ofis yazılımından daha sade ve daha temel bir uygulama olan Google Documents’da hem aydınlık bir görünüm hem de son derece sadeleştirilmiş tasarımlar sizi bekliyor. 
Her şey tek bir ana konsol üzerinden işliyor ancak dilerseniz kendi oluşturabileceğiniz klasörler yardımıyla çalışmalarınızı gruplandırabiliyor ve hatta diğer Google Documents kullanıcılarıyla da paylaşabiliyorsunuz.
Google Documents, hem online hem de bulut tabanlı çalıştığı için aksilikleri de en aza indiriyor. Siz dokümanınızı hazırlarken internet bağlantınızın kopması veya internet tarayıcınızın kapanması gibi durumlarda Google Documents otomatik olarak en güncel hali üzerinden yedekleme yaparak veri kaybınızı sıfıra indiriyor. Yine hazırlamış olduğunuz tüm dosyaların da Google Documents üzerinde ilelebet kalacak olması, diğer cihazlar ve mobil cihazlardan erişim gibi seçenekleri düşünecek olursak Google Documents fazlasıyla kullanışlı bir ortam.
Google Documents online bir servis olması sayesinde bir doküman üstünde paylaşılan kişiler tarafından düzenlenebilir. Dokümanı paylaşacağınız kişiler size kalmıştır. İster arkadaşlarınızla isterseniz ailenizle veya herkes ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bir doküman üstünde kimin değişiklik yaptığını görebilirsiniz.
Doküman içerinde bulunan kişiler ile mesajlaşabilirsiniz.
Google Documents da kaydet tuşu yoktur. Her yaptığınız işlemden sonra kendiliğnden kayıt yapar.
Google Chrome üzerindeki Office Belgeleri Düzenleme eklentisi ile Microsoft Word, PowerPoint, Excel gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.
Word dosyalarını Google Documents dosyalarına veya Google Documents dosyalarını Word dosyalarına dönüştürebilirsiniz.

Google Documents eklentiler yükleyip daha detaylı işlemler yapabilirsiniz. Örneğin bir matematiksel formül yazan bir eklenti indirip rahatça dokümanınıza matematiksel ifadeler ekleyebilirsiniz.

 Bu yazımız buraya kadar diğer yazılarda görüşmek üzere









Çeşitli Ofis Uygulamaları

Bu yazımda sizlere çeşitli Office uygulamalarını tanıtacağım.


Microsoft Office
Microsoft Office, 1989 yılında Microsoft tarafından tanıtılan, Microsoft Windows ve Mac OS X işletim sistemlerinde birbiriyle ilişkili masaüstü uygulamaları, sunucular ve hizmetler sunan bir ticari ofis yazılım paketidir. Yapılan araştırmalara göre, Haziran 2009 itibariyle işletmelerin %80'i Microsoft Office'in herhangi bir sürümü kullanmaktadır (Office 2007'yi kullanan işletmelerin oranı %64 civarındadır).


OpenOffice

OpenOffice, Oracle tarafından geliştirilen bir büro yazılımları topluluğudur. Bir sözcük işlemcisi, hesap tablosu, sunu, vektörel çizim, ve veritabanı yazılımı içerir. Birçok farklı platform için uygundur; Microsoft Windows, Unix temelli işletim sistemleri (Solaris ve Linux vb.) ve MAC OS X gibi. Microsoft Office ve OpenDocument tekbiçimini destekler, ücretsizdir.

Sözcük İşlemci
Microsoft Word ile benzer bir görünüme sahip olan sözcük işlemci kullanıcıya bir çok işlevsel ve yararlı araç sunar. Ayrıca ek bir yazılım gerektirmeden PDF dosyası oluşturabilir veya HTML belgelerinizi sunduğu WYSIWYG bir ortamda düzenleyebilirsiniz.
Hesap Tablosu
Microsoft Excel'e benzeye bir hesap tablosu yazılımıdır. Hesap tablosu Excel'in sahip olmadığı bazı olanaklara da sahiptir. Örneğin tablolarınız direk PDF dosyası olarak yaratmanıza olanak sağlar.
Sunum
Microsoft PowerPoint'e benzer bir sunum yazılımıdır. Ayrıca sunumları Adobe Flash (SWF) dışa aktarma ve Flash yüklü bilgisayarlarda oynatma yeteneğine de sahiptir. Microsoft PowerPoint'in .ppt dosyalarını okumak ve sunumları PDF olarak dışa aktarma yeteneklerini de içerir. Her ne kadar genel ağda (internet) hazır şablonların bulunmasına karşın OO.o Sunum hazır şablon bakımından yetersizdir.
Veritabanı
Microsoft Access'e benzer bir veritabanı yazılımıdır.

Çizim
CorelDRAW gibi bir vektörel grafik editörüdür. Scribus ve Microsoft Publisher gibi masaüstü yayıncılık yazılımları ile benzer özelliklere sahiptir.
Denklem Düzenleyicisi
Matematik formülleri yaratmak ve düzenlemek için bir araçtır. Microsoft Denklem Düzenleyicisi'ne benzer. Formüller diğer OpenOffice.org yazılımlarının içine gömülebilir. Birçok fontu destekler ve PDF olarak dışa aktarım seçeneğine sahiptir.




LibreOffice
LibreOffice, The Document Foundation tarafından geliştirilen pek çok platformda çalışan ve diğer ofis programlarıyla uyumlu bir ofis yazılımıdır. LibreOffice adındaki Libre sözcüğünden de anlaşılacağı gibi (İspanyolca ve Fransızcada özgür demektir) bir özgür yazılımdır.
Bileşenler: LibreOffice çağdaş bir ofis yazılımından beklenen özellikleri sağlayabilen, birbiriyle yakın çalışan uygulamaların toplamıdır. Çoğu uygulama Microsoft Office'in birer karşılığı olarak geliştirilmiştir.
Writer
Microsoft Word ile benzer bir görünüme sahip olan sözcük işlemci kullanıcıya bir çok işlevsel ve yararlı araç sunar. Ayrıca ek bir yazılım gerektirmeden PDF dosyası oluşturabilir veya HTML belgelerinizi sunduğu WYSIWYG bir ortamda düzenleyebilirsiniz.
Calc
Microsoft Excel'e benzeye bir hesap tablosu yazılımıdır. LibreOffice Calc, Excel'in sahip olmadığı bazı olanaklara da sahiptir. Örneğin tablolarınız direk PDF dosyası olarak yaratmanıza olanak sağlar.
Impress
Microsoft PowerPoint'e benzer bir sunum yazılımıdır. Ayrıca sunumları Adobe Flash (SWF) dışa aktarma ve Flash yüklü bilgisayarlarda oynatma yeteneğine de sahiptir. Microsoft PowerPoint'in .ppt dosyalarını okumak ve sunumları PDF olarak dışa aktarma yeteneklerini de içerir. Her ne kadar genel ağda (internet) hazır şablonların bulunmasına karşın LibreOffice Impress hazır şablon bakımından yetersizdir.
Base
Microsoft Access'e benzer bir veritabanı yazılımıdır.

Draw
CorelDRAW gibi bir vektörel grafik editörüdür. Scribus ve Microsoft Publisher gibi masaüstü yayıncılık yazılımları ile benzer özelliklere sahiptir.
Math
Matematik formülleri yaratmak ve düzenlemek için bir araçtır. Microsoft Denklem Düzenleyicisi'ne benzer. Formüller diğer LibreOffice yazılımlarının içine gömülebilir. Birçok yazı tipini destekler ve PDF olarak dışa aktarım seçeneğine sahiptir.


Softmaker Office 
Bu program ücretsiz değil, 80 USD civarında bir fiyatı var. Yine de MS Office’den ucuz ve en iyi MS Office alternatiflerinden biri olarak gösteriliyor. Kelime işlem için TextMaker, hesap tabloları için PlanMaker, sunumlar için Presentations içeriyor. Ayrıca pekçok işlem için makro yazılabilen BasicMaker adlı makro diline de sahip. 20 USD daha verirseniz, Outlook’un fonksiyonlarına sahip eM Client programını da alabiliyorsunuz. Eksikleri Microsoft Access benzeri bir veritabanı ve Microsoft Publisher benzeri bir masaüstü yayıncılık programının olmaması. MS Office dosyaları ile tam anlamı ile %100 uyumlu olması ise artısı. Program, Windows, Linux, Android, Windows Mobile ve Windows CE üzerinde çalışabiliyor, Mac versiyonu ise yok.

AbiWord 
AbiWord GNU Genel Kamu Lisansı altında lisanslanmış bir özgür yazılım ürünü kelime işlemcisidir. "AbiWord" kelimesi ( "ebi vörd" diye okunur) İspanyolca açık anlamına gelen abiertodan gelir. Linux, Mac OS X (PowerPC), Microsoft Windows, ReactOS, BeOS, AmigaOS 4.0 (Cygnix X11 makinası üzerinden), ve diğer işletim sistemleri altında çalışır.
AbiWord, bir özgür yazılım ürünü olacak ve tüm Ofis özellikleri taşıyacak olan Office Suite programı yaratma amaçlı bir planın parçası olarak SourceGear Corporation tarafından Abi Suite 'in ilk öğesi olarak oluşturuldu. SourceGear battıktan sonra açık kaynak topluluğu programı geliştirmeye ve desteklemeye devam ediyor. Abiword, az sistem kaynağı kullanan küçük bir program. Bu nedenle eski ve daha yavaş bilgisayarlarda da rahatça kullanılabiliyor. MS Word ve pek çok diğer dosya formatını okuyabiliyor. Ayrıca Arapça ve İbranice gibi sağdan sola yazılan dilleri de destekliyor.

Google Dokümanlar 
Google Dokümanlar (İngilizce: Google Docs) (eski adıyla Google Docs & Spreadsheets), 12 Ekim 2006 tarihinde Google tarafından faliyete alınan ve internet kullanıcıları Microsoft Office'de bulunan Word, Excel ve Powerpoint benzeri uygulamarın benzerlerini, internet üzerinden online olarak kullanmasına olanak sağlamaktadır.
Google, Writely‘yi satın aldıktan sonra ilk önce servisin kullanıcı hesaplarını Google ile birleştirmiştir. Yeni servisi olan Google Docs & Spreadsheets ile Writely markasını daha sonra birleştirmiştir.






16 Ekim 2016 Pazar

Linux İşletim Sistemindeki Genel Kısayollar

 
Bu bölümde Linux kullanmak için gerekli olan temel komutları ve tuşlara atanmış komutlarını göreceğiz. Bu komutların hepsi konsol dediğimiz metin ekrandan veya X-windows altındaki bir uçbirimden (xterm, rxvt, aterm gibi) çalışmaktadır. Fakat tuş komutlarının bir kısmı konsola özgüdür ve X altında pencere yöneticinize göre farklı hareket etmektedirler.
Tuşlarla ilgili gösterim ve anlamı:
<Ctrl><F1>: Ctrl ve F1 tuşlarına birlikte basılacağını gösterir.

<Ctrl><Alt><Fn> (n=1,...,6)
X oturumundan konsola geçiş için kullanılır. Birçok Linux dağıtımı açılışla birlikte altı standart konsol açar. Bunlar tamamen birbirinden bağımsızdırlar ve eşzamanlı çalışırlar. Yani birinde bir işlem yapılmaya devam ederken bir diğerine geçip başka bir işleme başlayabilirsiniz.

<Ctrl><Alt><F7>
Daha önceden açmış olduğunuz sonra <Ctrl><Alt><F1> ile çıktığınız X oturumuna geri döner. Burada önemli nokta bunun altı konsollu bir sistemde geçerli olmasıdır.
Eğer sisteminizde dört konsol varsa büyük ihtimalle bu işin tuşu F7 değil F5 olacaktır.

<Ctrl><Alt><Fn> (n=7,...,12)
n numaralı X oturumuna geçer. Birden fazla X oturumu (sunucusu) açmak mümkün olduğu için bunlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

<Tab>
Bir uçbirimde yazmakta olduğunuz komutu tamamlar. Mesela README dosyasını okutmak için more RE yazıp TAB'a basarsanız o anda bulunduğunu dizindeki RE ile başlayan dosyaların listesini görürsünüz, eğer tek dosya varsa satır tamamlanır. Aynı şey komut isimleri için de geçerlidir, bas yazıp TAB'a bastığınızda hemen basename diye komutun tamamlandığını görürsünüz. (Bu işlem çok sayıda komutla eşleşme durumunda bazı uçbirimlerde iki defa TAB tuşuna basmayı gerektirebilir.)

<Yukarı ok>, <Aşağı ok>, <PgUp>, <PgDn>
Daha önceden girilmiş komutlar arasında gidip gelmenizi sağlar. Bu komutları history komutu ile listleyebilirsiniz.

<Shift><PgUp>, <Shift><PgDn>
Uçbirim çıktısını yukarı aşağı kaydırmak için kullanılırlar (ekrandan çıkmış olan yazıları görmek vs.)

<Ctrl><Alt><+>, <Ctrl><Alt><->
X oturumunda bir sonraki ekran çözünürlüğüne geçmenizi sağlar. Kipler /etc/X11/XF86Config dosyasında tanımlanmıştır.

<Ctrl><Alt><BkSpc>
X oturumunu sonlandırır.

<Ctrl><Alt><Del>
Sistemi yeniden başlatmak için kullanılır. Konsoldaki shutdown -r now veya reboot komutu gibi davranır. Makinanın üzerindeki sıfırlama (Reset) tuşuna basmayıp bunu tercih etmeniz gerekir, aksi takdirde ext2 gibi bazı dosya sistemleri sorun çıkarabilir.

<Ctrl><C>
Mevcut komutu durdur. Genelde konsoldaki basit komutlar için kullanılır.

<Ctrl><D>
Eğer sizden girdi kabul eden bir konsol komutundaysanız dosya sonu (EOF) yollar, komut istemindeyseniz sistemden çıkarsınız. O yüzden iki defa basmayın ;-).

<Ctrl><S>
Uçbirime olan çıkışı durdurur.

<Ctrl><Q>
Uçbirime olan çıkışa devam eder.

<Ctrl><Z>
Çalışmakta olan komutu arka alana gönderir.

<ctrl><X>
Konsolda bir işe yaramaz ama Matrix'de nedense Neo kullanıyordu. Neyse orada da bir işe yaramamıştı, sanırım Neo da Linux kullanıyor ;-).
<farenin orta tuşu>
Genelde bir başka pencerede seçilmiş bir yazıyı yapıştırmaya yarar. Burada dikkat edilecek nokta Linux altında kopyala/yapıştır işleminin Windows'dan farklı olmasıdır. Bir yazıyı seçerseniz, o seçili olduğu sürece yapıştırılabilir olur (bir kez yapıştırıldıktan sonra defalarca yapıştırılabilir, yeni bir seçime kadar tamponda kalır.). Yani bir kopyala emri vermeniz gerekmez, seçip orta tuşa basmanız yeter, komut satırına yapıştırılmış olur. Konsolda kullanılabilmesi için gpm çalışıyor olmalıdır.

<Shift><Insert>
yapıştırma işlemini klavyeden yapar.







Windows'taki Genel Kısayollar




Windows programı tuş bileşimleri
  • CTRL+C: Kopyala
  • CTRL+X: Kes
  • CTRL+V: Yapıştır
  • CTRL+Z: Geri al
Kabuk nesneleri için fare tıklatması/klavye değişiklik bileşimleri
  • SHIFT+sağ tıklatma: Alternatif komutlar içeren bir kısayol menüsü görüntüler
  • SHIFT+çift tıklatma: Alternatif varsayılan komutu çalıştırır (menüdeki ikinci öğedir)
  • ALT+çift tıklatma: Özellikleri görüntüler

  • SHIFT+DELETE: Öğeyi Geri Dönüşüm Kutusu'na koymadan anında siler
 
                          
Yalnızca klavyeye özgü genel komutlar
  • F1: Windows Yardımı'nı başlatır
  • F10: Menü çubuğu seçeneklerini etkinleştirir
  • SHIFT+F10: Seçilen öğenin kısayol menüsünü açar (bu bir nesneyi sağ tıklatmakla aynı şeydir)
  • CTRL+ESC: Başlat menüsünü açar (öğe seçmek için OK tuşlarını kullanın)
                            
  • CTRL+ESC veya ESC: Başlat düğmesini seçer (görev çubuğunu seçmek için SEKME'ye, bağlam menüsü içinse SHIFT+F10'a basın)
  • CTRL+SHIFT+ESC: Windows Görev Yöneticisi'ni açar
                            
  • ALT+AŞAĞI OK: Açılır liste kutusunu açar
  • ALT+SEKME: Başka bir çalışan programa geçer (görev değiştirme penceresini görmek için ALT tuşunu basılı tutun ve SEKME tuşuna basın)
                           
  • SHIFT: Otomatik çalıştırma özelliğini atlamak için CD-ROM'u yerleştirirken SHIFT tuşunu basılı tutun
  • ALT+ARA ÇUBUĞU: Ana pencerenin Sistem menüsünü görüntüler (Sistem menüsünden, pencereyi geri yükleyebilir, taşıyabilir, yeniden boyutlandırabilir, küçültebilir, ekranı kaplatabilir veya kapatabilirsiniz)
  • ALT+- (ALT+tire): Çok Belgeli Arabirim (MDI) alt penceresinin Sistem menüsünü görüntüler (MDI alt penceresinin Sistem menüsünden alt pencereyi geri yükleyebilir, taşıyabilir, yeniden boyutlandırabilir, küçültebilir, ekranı kaplatabilir veya kapatabilirsiniz)
  • CTRL+SEKME: Çok Belgeli Arabirim (MDI) programının sonraki alt penceresine geçer
  • ALT+menüdeki altı çizili harf: Menüyü açar
  • ALT+F4: Geçerli pencereyi kapatır
  
  • CTRL+F4: Geçerli Çok Belgeli Arabirim (MDI) penceresini kapatır
  • ALT+F6: Aynı programdaki birden çok pencere arasında geçiş yapar (örneğin, Not Defteri'nin Bul iletişim kutusu görüntülenirken, ALT+F6 tuş bileşimi Bul iletişim kutusu ile ana Not Defteri penceresi arasında geçiş yapar)
Kabuk nesneleri ve genel klasör/Windows Gezgini kısayolları
Seçili nesne için:
  • F2: Nesneyi yeniden adlandırır
  • F3: Tüm dosyaları bulur
  • CTRL+X: Kes
  • CTRL+C: Kopyala
  • CTRL+V: Yapıştır
  • ALT+ENTER: Seçilen nesnenin özelliklerini açar
Dosya kopyalamak için:
Dosyayı başka bir klasöre sürüklerken CTRL tuşunu basılı tutun.
Kısayol oluşturmak için
Dosyayı masaüstüne veya bir klasöre sürüklerken CTRL+SHIFT tuşlarını basılı tutun.
Genel klasör/kısayol denetimi
  • F4: Farklı bir klasöre git kutusunu seçer ve kutudaki girdilerde aşağıya ilerler (Windows Gezgini'nde araç çubuğu etkinse)
  • F5: Geçerli pencereyi yeniler.
  • F6: Windows Gezgini'ndeki bölmeler arasında gezinir
  • CTRL+G: Klasöre Git aracını açar (Yalnızca Windows 95 Windows Gezgini'nde)
  • CTRL+Z: Son komutu geri alır
  • CTRL+A: Geçerli penceredeki tüm öğeleri seçer
  • GERİ: Üst klasöre geçer
  • SHIFT+tıklatma+Kapat düğmesi: Klasörlerde, geçerli klasörü ve tüm üst klasörleri kapatır
Windows Gezgini ağaç denetimi
  • Sayısal Tuş Takımı *: Geçerli seçimin altındaki her şeyi genişletir
  • Sayısal Tuş Takımı +: Geçerli seçimi genişletir
  • Sayısal Tuş Takımı -: Geçerli seçimi daraltır.
  • SAĞ OK: Genişletilmemişse geçerli seçimi genişletir, genişletilmişse ilk alt öğeye gider
  • SOL OK: Genişletilmişse geçerli seçimi daraltır, genişletilmemişse üst öğeye gider
Özellik denetimi
  • CTRL+SEKME/CTRL+SHIFT+SEKME: Özellik sekmeleri arasında gezinir
Erişilebilirlik kısayolları
  • Beş kez SHIFT tuşuna basma: Yapışkan Tuşlar'ı açar ve kapatır
  • Sağ SHIFT tuşunu sekiz saniye basılı tutma: Filtre Tuşları'nı açar ve kapatır
  • NUM LOCK tuşunu beş saniye basılı tutma: Geçiş Tuşları'nı açar ve kapatır
  • Sol ALT+sol SHIFT+NUM LOCK: Fare Tuşları'nı açar ve kapatır
  • Sol ALT+sol SHIFT+PRINT SCREEN: Yüksek karşıtlığı açar ve kapatır
Microsoft Natural Keyboard tuşları
  • Windows Logo tuşu: Başlat menüsü
  • Windows Logo tuşu+R: Çalıştır iletişim kutusu
                          
  • Windows Logo tuşu+M: Tümünü simge durumuna küçültür
  • SHIFT+Windows Logo tuşu+M: Tümünü simge durumuna küçültmeyi geri alır
  • Windows Logo tuşu+F1: Yardım
  • Windows Logo tuşu+E: Windows Gezgini
  • Windows Logo tuşu+F: Dosya veya klasör bulur
  • Windows Logo tuşu+D: Tüm açık pencereleri simge durumuna küçültür ve masaüstünü görüntüler
  • CTRL+Windows Logo tuşu+F: Bilgisayar bulur
  • CTRL+Windows Logo tuşu+SEKME: Odağı Başlat düğmesinden Hızlı Başlatma araç çubuğuna, sistem tepsisine taşır (odağı Hızlı Başlatma araç çubuğundaki ve sistem tepsisindeki öğeler arasında değiştirmek için SAĞ OK veya SOL OK tuşunu kullanın)
  • Windows Logo tuşu+SEKME: Görev çubuğu düğmeleri arasında geçiş yapar
                           
  • Windows Logo tuşu+Break: Sistem Özellikleri iletişim kutusu
  • Uygulama tuşu: Seçili öğenin kısayol menüsünü görüntüler



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *